Historie van de onderneming Biemond en Zonen.

24/7 beschikbaar
Verhuur van formaat
Nee is geen optie
Landelijk inzetbaar
Gecertificeerd materieel

Onze oprichters, de heren Jaap Biemond (rechts) en Arie van Pelt (links op de foto hierboven) zijn in 1957 gestart als Biemond en van Pelt B.V. met de verhuur van graafmachines. In de loop van de jaren werd de verhuurvloot groter en meer divers.

In 1996 heeft de tweede generatie het bedrijf overgenomen. Het roer kwam daarmee in handen van Wim Biemond en Hans van Pelt.
Van lieverlee werden de activiteiten uitgebreid met railgebonden materieel en vrachtauto’s. Dit om de alsmaar groter wordende verhuurvloot nog flexibeler in te kunnen zetten voor opdrachtgevers.
In het verlengde hiervan is op 1 januari 2013 J. Luyt Transport BV uit Berkel en Rodenrijs overgenomen, een aannemingsbedrijf dat zijn sporen heeft verdiend in het aannemen van spoorwerk en uitvoeren van bodemsaneringen.

Op 1 januari 2016 heeft Hans van Pelt de bedrijfsactiviteiten volledig overgedragen aan Wim Biemond. Meer recent is ook de derde generatie in de persoon van Jelle Biemond toegetreden tot onze organisatie, waarmee de continuïteit van onze organisatie voor de komende decennia is gewaarborgd.
Vanwege deze wisseling van de wacht is onze naam veranderd van Biemond en van Pelt B.V. naar Biemond en Zonen B.V.. Beide namen kunt u aantreffen op onze machines.

Kwaliteit leveren heeft ons groot gemaakt. Uitstekend onderhouden materieel heeft aan de wieg gestaan van de huidige veiligheids- en duurzaamheidsnormen. Het zit verweven in ons DNA. Wij zijn sinds vele jaren de trotse certificaathouders van de normen NEN-EN-ISO 9001, VCA**, CO2-Prestatieladder trede 3 en BRL SIKB 7000.